Sabtu, 11 Juni 2011

"Tevhid" ve "inanç" yorumu (Allah'tan başka ilah yalnız yoktur)

Allah'ın Word, yüce:
"... Rabbinin gerçek ceza korkulacak (gereken) bir şeydir." (Al-İsrâ: 57)

"O (doğruluk yolunda) derdi sadece çünkü (hatırlayın) İbrahim babasına ve kavmine, Hani demişti ki, ben, beni yalnız oluşturulan Allah'tır Allah'tan başka ibadet bütün o Kendimi bırakmadan duyuyorum." (Az-Zukhruf: 26-27)

"Onlar Allah'tan başka tanrı olarak rahipler ve onlar hiçbir şey, ama bir tanrılara ibadet emretti Mary olan (onlar da tapmak) Mesih oğlu, gerçeğin hiçbir tanrı başka ve daha dindar yapmak diye. onların şirk Tanrı'ya Glory ". (At-Tauba: 31)

"Ve erkekler arasında var olan ibadet sevgi ile Tanrı rakipleri dışında onlar Tanrı'nın sevgi gibi olanlardır." Kim çok inananlar için olduğu gibi, çok Tanrı sevgisi ... " (Bakara: 165)

Sahih (Müslim) de hikâye, Peygamber sallallaahu 'alaihi wa sallam söyledi:
"Kim (hayır Allah'tan başka ilah yalnız yoktur) Laa ilaha illa Allah söylemek ve Allah'tan başka ilah, o sağ hazine ve kan değil inkar edenler, Allah'a kalmış (günah ya da ödül) hesaplandı."

Bu makalede içerik:

surah Al-İsra 'in Ayet. Bu fıkrada tanımlanan bu dindar için (soran) çağrıları müşriklerden tekzip olduğunu. Böylece, bu fıkra şey eylemlerinin ekber kaçınmak olduğunu açıklama içerir.

sure içinde Verse Kandili (-Tauba At). Bu fıkrada tanımlanan Kitap İnsanlar dindar insanlar ve Allah'tan başka tanrılar olarak rahipler yapmış olduğu ve onlar başka bir şey değildir ki sadece ibadet edilen bir Tanrı ibadet emretti açıkladı. eylemlerinin Allah'ın kanunu ve Ehl-i kitaptan bu onların ibadet anlamına gelmez aykırı olarak dindar insanlar ve rahipler uygun konu ve artık açık olan bu ayet, yorumlanması rağmen.
Olabilir yani, "Tevhîd" in yorumu ve Creed "Laa ilaha illa Allah" (hayır Allah'tan başka ilah yalnız var) bu kadar söylenebilir: itaat arıtma Tanrı, Allah ve helâl kılındı ​​ne haklı ne onu yasaktır yasaklıyorum.

El-Halil İbrahim deyişle, kimin üzerine İnkâr edenler için barış: 'Ben Allah'tan başka, uzakta ne ibadet ara beni yalnız yarattı Tanrı ... "
Işte bütün tanrıların tanrısı hariç. Öz kurtuluş (bütün sahte tanrılar) ve saygı duruşu (yani gerçeğin tanrı, Tanrı) inanç doğru yorumlanması "Laa ilaha illa Allah." (Allah'tan başka ilah yoktur yalnız yoktur)
Şöyle dedi: "İbrahim, çoluk sonsuz birlik cümle, böylece (doğruluk yolu) geri gelmiş cümle yaptı." (Az-Zukhruf: 28)

Kuran'da Allah tarafından söylenir kâfirler, açısından Bakara ayet: ". Ve onlar cehenneme çıkmak gitmiyorsun"
sevgi ile Allah rakipleri yanında onlar ibadet, onlar Tanrı'nın sevgi olarak bu ayette adı geçen. Bu da ancak, Allah için büyük bir aşk var ki onların sevgi henüz Müslümanlığı içine dahil etmek mümkün değildi gösterir.
Tanrı sevgi arıtma aşağılık ve O'na kulluk duygusu eşlik eder: sure Bakara içinde ayet bakıldığında "tevhid" ve inanç "Laa ilaha illa Allah" yani yorumu söylenebilir.
Ve ne tanrıların Allah sevgisi daha büyük aşk insanlar? Daha sonra, sadece Allah yalnız ama tanrı aşk Allah aşkı değil, insanlar hakkında ne?


Peygamber sallallaahu 'alaihi wa sallam kelimesi: "hesaplaşma (hesaplama günah ya da ödül) Tanrı kadar ise Kim Laa ilaha illa Allah (hayır Allah'tan başka ilah yalnız vardır) demek ve tanrı inkar Allah, O, sağ hazine ve kan değil"
Bu (hiçbir tanrı yoktur, ancak Allah tek başına) "Laa ilaha illa Allah" kavramını açıklayan en önemli şey arasındadır. hangi kan ve hazine koruyucusu olarak Peygamber sallallaahu 'alaihi wa sallam yaptığı için sadece ifade "Laa ilaha illa Allah" mutlak değildir, ne de ne de, ne de anlam ve kelime anlamak için bu kelimelerin gerçeği kabul etmek, olsa bile dışında için sormadım Onun için hiçbir ortağı olan yalnız Allah. Ancak, bu yasak değildir ve o ifade "Laa ilaha illa Allah" ın telaffuz ekledi kadar hazine ve onun kan korumalı Allah'tan başka bütün tanrılara inkar edildi. diye tereddüt ya da titrek hala, biz henüz yasaklanmamış ve hazine ve kan korunmaktadır.

Gerçekten çok önemli ve yorumlama "Tevhîd" büyük ve inanç "Laa ilaha illa Allah" Bu hadis bulunan, kendisi ve çok net bir tanım ortaya koydu Çok inandırıcı bir argüman karşı insanlar için öne sürdü.

"Tevhid Kitabı" Şeyh Muhammed b. Abdul Wahhab tarafından: kitap bölümünden alınmıştır.
Yayıncı: Davet ve İslami Rehberlik Ortak Ofisi, 1418 yılında Riyad H.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar